Mobile and Online Services has been suspended - Maybank Fake Alert!


Sampai ja Bandar Tenggara dari Tanah Merah pagi ni, terus online dan survey tiket  bas dan keretapi 12/6/2014. Malangnya, semua tiket keretapi da Sold Out. Ohh..bagi yang blom tau, skarang KTMB dah kurangkan jumlah gerabak. So, seat cepat habis. Jadi, kalau nak ke Pantai Timur, tarikh paling awal 16/6/2014, baru ada kosong.

Satu lagi, peraturan terbaru KTMB, seperti diberitahu salah seorang pegawai malam tadi.
"Penumpang tanpa tiket hanya dibenarkan meneruskan perjalanan maksimum 3 stesen seterusnya."

So, jangan cuba-cuba nak gamble macam sbelom ni yer..kan tak pasal-pasal terkandas.

Cuba-cuba tengok perkhidmatan tiket bas online. Cuba Sign Up laman web Bus Online Ticket, malas pulak rasanya nak menapak ke Larkin. Caj tambahan dikenakan, kalu tak silap 10% dari harga tiket.

Terkaku seketika bila Sign In email untuk dapatkan Verification Code. Terperasan satu email dari Maybank, Access Locked!

simieY dah Print Screen untuk rujukan. Cara senang nak kenalpasti sama ada email yang kita terima dari Maybank atau tak, letak Pointer Mouse pada link. Nanti, alamat laman web yang sebenarnya akan keluar kat bawah.


Jangan cepat melatah yer..kalau ragu-ragu, terus hubungi pihak bank untuk semakan.

simieY: delete trus email tu..xyah fikir lagi :-)

Comments :

1
Anonymous said... on 
This comment has been removed by a blog administrator.

Popular Posts

Blog List

 
simiey[dot]com

Blogger Template by Blogger Mbojo Share In Premium Wordpress Themes and Blogger Template | Host In Blogger.com