cara dapat iklan google adsense dari Malaysia

akaun google adsense dah diluluskan. kod iklan google adsense pun dah pasang pada blog/website.
selesai satu masalah.

aishh..asyik keluar iklan dari luar negara ja ni. takkan nak harapkan omputih klik iklan-iklan yang keluar. blog pula dalam bahasa melayu, paham pulak diorang.huhuu..
masalah juga ni..tak boleh jadi.

hari-hari baca akhbar online Berita Harian. elok ja iklan dari Malaysia kat situ. camane yer dia buat. iskk..tak boleh jadi ni.

cuba search kat google kot2 ada tips untuk dapatkan iklan google adsense dari Malaysia. hmmm..banyak la pulak entri yang ngajar cara buka akaun google adsense untuk blog bahasa melayu.


nak kena buka akaun docstoc, kena isi profile sampai 95%, jangan isi url blog/website. post 32 artikel, pastu tunggu 2 3 hari pastu baru apply google adsense. ehh..aku tengah ngajar korang cara nak dapatkan akaun google adsense bagi blog bahasa melayu ke ni.
korang kan dah ada akaun adsense, nak buat apa tips ni.

hmm..susahnya nak cari entri pasal cara dapatkan iklan google adsense dari Malaysia. iklan google adsense dah berminggu-minggu keluar kat blog, satu pun tak terklik.

cuba search lagi cara dapat iklan google adsense dari Malaysia, nekad dah tak mahu lagi iklan google adsense kalu tak jumpa kali ni.huhuu..lagi baik pasang iklan advertlets, tak payah susah-susah tunggu orang klik..blogwalking ja pun da dapat 2-30 sen sehari.

fuhh..akhirnya jumpa juga cara dapat iklan google adsense dari Malaysia. ntah sapa-sapa la mamat nama simieY yang buat entri tu, dah berperenggan-perenggan panjang ayat. tak keluar2 pun cerita cara dapat iklan google adsense dari Malaysia.

blog dia nampak simple ja, tapi kenapa iklan google dia semua dari Malaysia.ehh..betul la ada cara dapat iklan google adsense dari Malaysia.huhuu..

jangan marah yer..saja ja nak cuba main SEO, ntah jadi ke tak. maklum la beginner :p




ada la satu dua benda yang simieY buat, ntah la korang dah buat ke belum.
1- letak label banyak2 kat blog, sekurang2nya kalau robot google adsense scan blog kita banyak keyword yang dia dapat. mungkin ada 4 5 yang match dengan iklan yang mahu disiarkan. senanggg..kan?
2- klik My Ads, pastu klik Customs channels, pastu klik + New custom channel, pastu add ad units yang dah buat sebelum ni, pastu isi description..lebih kurang macam gambar kat bawah

InsyaAllah nanti ada la tu iklan google adsense dari Malaysia yang masuk selepas 2 3 hari..

minta maaf banyak2 la otai2 yang dah berkurun dapat iklan google adsense dari Malaysia, simieY main tembak ja ni..ntah jadi ntah tak.hahaa..sekurang-kurangnya mencuba.


simieY: kalu setiap sorang visitor yang baca entri ni klik satu link iklan google simieY..dapat la 2-3 hinggit. takde la berharap sangat.hahaa..semoga bermanfaat

Popular Posts

Blog List

 
simiey[dot]com

Blogger Template by Blogger Mbojo Share In Premium Wordpress Themes and Blogger Template | Host In Blogger.com