industri penternakan burung layang - layang (burung walit)

 sekadar gambar hiasan

another boring sunday!!~
arini simieY telah buat keputusan untuk membersihkan 2 bilik belakang.
dah lebih stengah tahun 2 bilik belakang tu simieY jadikan stor dan hanya guna master room ja.
nanti boleh dijadikan guest rooms.
bilik - bilik tu pun dah jadi sarang burung, maklum la tertutup ja sebelum ni pintunya.
memang patut la 'dia' jadikan sarang.hehee..


sarang burung yang berjaya dikumpul

simieY terfikir dan memikirkan, kalau la yang dalam plastik ni sarang burung layang-layang.
mahu kaya kalau dijual.huhuu..
bayangkan kalau 1 gram harganya agak-agak dalam RM10.00
2 kg dah RM20k.huhuu..banyak. 
harga sarang burung layang-layang

artikel di atas boleh didapati di laman sesawang Jahaniwalit.com
antara khasiat sarang burung layang-layang;
# melancarkan sistem aliran darah
# melegakan pernafasan
# membetulkan sistem urat saraf
# menyegarkan sistem buah pinggang
# memutih dan melicinkan muka
# menghilangkan kedut muka
# menyegarkan mata
# asthma
# membuang air dalam paru - paru
# agen memperbaiki hepatitis B
# meninggikan IQ
# batu - batuk (kronik)
# awet muda
# untuk tenaga batin

banyak betul khasiatnya, patut la harga pun tak boleh tahan mahal.
biasanya orang ternak burung layang - layang di bangunan - bangunan lama.
naik bingit telinga dengar bunyi burung mencicit dari alat pemain suara pengusaha.
kalau tak percaya, baca pengalaman yang dikongsikan oleh shamsuriyadi.com

 haa tengok..baekk punya

ada satu laman sesawang yang bertajuk sarang burung layang - layang.blogspot
nanti klik jer kalau nak tengok gambar - gambar burung layang - layang.hehee..

sekarang ni, industri menternak burung layang - layang dah mula diusahakan oleh orang melayu.
sesiapa yang tinggal kat johor dan berminat untuk menjadi rakan kongsi salah seorang pengusaha industri ternakan burung layang - layang.
anda boleh terus ke laman sesawang tentang bubu.blogspot
tahniah bro, simieY dah tolong promote bisnes ibu ko.hehee..

petang ni mungkin nak tutup lubang - lubang angin bilik - bilik belakang.
kalau tak ditutup, nanti masuk bersarang lagi burung - burung tu.

hari yang memenatkan..




Comments :

8 comments to “ industri penternakan burung layang - layang (burung walit) ”

~kuyam~ said... on 

mnum sup brung layang masa demam adalah plg best.teruja2.hehe :)

simieY® said... on 

simieY belom penah minum sup burung layang - layang :D

Arra JaSmY said... on 

haha..cuba try jual sarang burung yang dikumpulkan tuh.ahaks.tapi kalu kat kedai makanan jepun adew jual green tea dengan sarang brung layang2.sedap.:)

simieY® said... on 

ayrkk..takde orang nak beli la.hehee..
oic. xtahu bile lagi baru sampai kedai makanan jepun ;)

GEM said... on 

Industri Sarang Burung Walit - http://gemsb.blogspot.com

Electric Fencing said... on 

ELECTRIC SECURITY FENCE & ALARM SYSTEM

*Proven protection
*24 hours security protection that never sleeps!
*Powerful high voltage shock (5,000 to 10,000 volts)

We sell and install a proven, affordable, latest technology and highly effective high voltage Electric Fencing Security System to protect your property and ensure that intruders do not unlawfully enter your property. It is the first line of defense and enhances the ability to detect and respond to break-ins or intrusion immediately. The intruder will get a short, sharp, painful but non-lethal, safe high voltage (5,000 volts - 10,000 volts) electric shock once the intruder touches or cut any of the electric fence wires. An alarm will immediately triggered by siren and alarm revolving light when intruder touches or cut any of the electric fence wires.

It is already a proven physical security system to many of our customers and they are all very satisfied with our high voltage Electric Fencing Security System.

Our high voltage Electric Fencing Security System can be connected to an optional GSM alarm system where it will immediately call and send SMS text messages to 8 pre-set mobile phone numbers (all Malaysia GSM networks) when intruder alarm triggers to alert you to an intrusion.. The high voltage Electric Fencing Security System can be installed to any existing fence, existing brick wall, gates, building, roofs and all types of existing perimeter fences.

Call us or email us if you want to talked more about our high voltage Electric Fencing Security System, an ideal solution for business and property protection. Please visit our website at www.econet.net.my for more information and gallery pictures.

Regards

Econet Resource Services (Penang)
Email: econetmy@gmail.com
Fax: 04-8279878

*BT.Teoh (hp: 016-4848211)

buðak xnakaℓ said... on 

ekoran banyak carian untuk mendapatkan suara burung walit.simieY sertakan website² yang menyediakan suara burung walit untuk dimuatturun (download)
1- http://www.dl4all.com/search/suara+burung+walet+free.html
2- http://rapid4me.com/?q=free+suara+pemanggil+burung+walet
3- http://the-manuals.com/-mp3-burung-walet-manual/
4- http://www.rapidmaniac.com/search/relevant/All/kicau-burung-walet

buðak xnakaℓ said... on 

cara untuk memelihara burung walet(dari seberang)
http://pdfcontact.com/ebook/cara_memelihara_burung_walet.html

Popular Posts

Blog List

 
simiey[dot]com

Blogger Template by Blogger Mbojo Share In Premium Wordpress Themes and Blogger Template | Host In Blogger.com