cara pasang alexa pada blog dan tingkatkan ranking

best gak kalau dapat tahu rank blog kita di dalam negara sendiri mahupun di dunia
sekurang-kurangnya dapat memotivasikan kita untuk terus menghasilkan output yang berkualiti.

simieY baru ja pasang widget rank alexa pada blog ni.
seingat simieY, hari pertama daftar di alexa rank blog ni di Malaysia 44,000 dan di dunia 4,646,800. mungkin angka yang cukup banyak.hahaa…
dari semasa ke semasa, simieY sentiasa pantau rank blog ni.
maklum la, tengah teruja dengan benda baru kan:p

di sini simieY nak berkongsi tip2 untuk meningkatkan lagi ranking blog.
tu pun simieY dapat melalui carian google ja:


 blogku sememangnya xpopular pun.huhuu..

1- daftar dengan alexa.
2- masukkan maklumat blog kita kat
3- kena claim blog kita. caranya masukkan url blog dan submit di sini. seterusnya copy kod ni pada page ni ... dan paste sebelum '/head' (blogspot)
4- lepas tu tekan verified.
5- dapatkan  site info widget codes macam dalam gambar kat atas.
6- dapatkan review widget codes macam dalam gambar kat atas.

selesai untuk pendaftaran, seterusnya kena letak url blog kita pada ejen carian.
baru la dikenali ramai blog kita, seterusnya ranking alexa akan meningkat.hehee..

1- daftar url blog anda di agen carian google.
2- daftar url blog anda di submit express.
3- tinggalkan komen pada posting blog yang terkenal. menumpang kasih la kiranya. Cara nak tahu rank sesebuah blog secara terus, anda boleh install toolbar alexa. ada dengar khabar angin kalau install toolbar alexa, peluang ranking blog meningkat pun tinggi. entah la betul ke tak.hehee..
4- perkara paling penting yang perlu diambil perhatian ialah tajuk posting menepati carian pengguna.

Ini akan memastikan blog anda dapat bersaing dengan blog-blog atau laman web lain setiap kali pelayar internet membuat carian ;)


selamat mencuba :)




Comments :

3 comments to “ cara pasang alexa pada blog dan tingkatkan ranking ”

07raflessia said... on 

i like this too.. haha.. tp xcuba ag..hehe

acap said... on 

good info

buðak xnakaℓ said... on 

30/5 - agak² selepas 2 bulan
Alexa Traffic Rank 511,051
Traffic Rank in MY 2,523

selamat mencuba tips² di atas :)

Popular Posts

Blog List

 
simiey[dot]com

Blogger Template by Blogger Mbojo Share In Premium Wordpress Themes and Blogger Template | Host In Blogger.com