Bercakap Dengan Jin


psstt...
sape suka baca buku2 cite hantu?
kawe sebenarnya dah lama jumpa lubuk cite hantu baekkk punya.
baru berkesempatan nak kongsikan di sini.hehee...
 
"NOVEL mistik, Bercakap Dengan Jin amat popular di negara ini pada tahun 1980-an. Namun, pengarangnya, Tamar Jalis, masih misteri. Ada yang mengatakan penulis sebenar sudah berusia lebih 70 tahun dan tinggal di Bruas, Perak tetapi beliau enggan dikenali.

Penulis skrip filem Gentayangan, Shahriman Wahap mengatakan beliau mendapat idea menulis skrip filem itu daripada sahabatnya Achio dan datuk saudara kepada seorang saudaranya iaitu Tamar Jalis.Terdapat lebih 200 siri Bercakap Dengan Jin yang ditulis oleh Tamar Jalis selain lebih lima tajuk novel. Nama Tamar Jalis terkenal pada tahun 1980-an dan 1990-an. 
Antara kekuatan Tamar Jalis ialah kisah yang beliau hasilkan seolah-olah pengalaman sebenar beliau manakala bahasa penceritaannya
mudah difahami."

kosmo 23 Jan 2010

walaupun ia sebuah buku cite hantu dan sepatutnya pembaca akan berasa takut selepas membacanya.
anda pasti terkejut sekiranya kawe cakap pengalaman itu mungkin anda tidak perolehi apabila membaca buku ini.
kawe dah baca sampai episod 100. stakat ni bagus la buku-buku ni.
mesej yang ingin disampaikan dan perkara yang mahu ditekankan oleh penulis amat jelas iaitu menyembah Allah yang satu serta mengikuti ajaran Islam dan menjauhi larangan2nya.

Bagi yang berminat, anda boleh terus membaca di laman web BERCAKAP DENGAN JIN.
Sekalung tahniah kepada pemilik blog ini kerana sudi berkongsi salah satu bacaan yang menarik ini.




Comments :

15 comments to “ Bercakap Dengan Jin ”

fathiahRAIHANA said... on 

takbole la ,
sayee amat penakot :D:D

simieY said... on 

best..cube baca barang seepisod dua ;)

~cinta hati~ said... on 

bijop miey..kat umoh ore adow ugop buku ni...

simieY said... on 

sayo baco 2 3 book maso kecik2 mulo.
tu pun siap ngiga :))

Tips Cahaya said... on 

Hi, my friend... ;)

vie said... on 

huff... aku tidak suka horor!!!!

Deni said... on 

sepertinya bagus nih sob.. cari ah

alkatro said... on 

hi takut lah saya, betul betul betul :D

ebl said... on 

seramnya...

lina@happy family said... on 

saya tidak suka cerita hantu, bisa susah tidur nanti...

simieY said... on 

dijamin cerita hantu ni lain dari yang lain :)

Ahmad Zulfadhli said... on 

cerita tahyul dan khurafat boleh manjauhhkan diri daripada Allah S.W.T.

simieY® said... on 

ahmad zulfadhli :
pandangan peribadi simieY selepas baca 107 episod.
penulis hanya menceritakan tentang peri pentingnya menjadi insan yang baik serta mengikut semua suruhan Allah S.W.T. dan meninggalkan laranganNya.
cerita ini juga tidak mengandungi unsur-unsur yang bertujuan untuk menakut-nakutkan pembaca.

hahaha... lebih suka baca ceta magic dari ceta hantu...

manjalara said... on 

layari blog ini kalau mau baca siri bercakap dengan jin yang belum di jilidkan menjadi bukuhttp://siriceritabercakapdenganjin.blogspot.com/

Popular Posts

Blog List

 
simiey[dot]com

Blogger Template by Blogger Mbojo Share In Premium Wordpress Themes and Blogger Template | Host In Blogger.com