cara parking kereta di rumah dengan selamat

sebenarnya da xtau nak cite pasal ape.
ntah camane boleh terfikir nk berkongsi cara parking kereta yang agak bergaya.
mungkin ada yang pernah guna cara ni kat rumah.
bagi yang belum pernah buat, semoga bermanfaat ;-)


mampu xkorang agak jarak kereta dengan dinding sedekat ini dari dalam keta. tak konfiden kan. senang ja ni. caranya camni..


cuba perhatikan gambar di bawah.

ada nampak sebarang benda ganjil tak? hehee..
ada satu garisan di dinding kan.
ngam2 dengan tombol tekan kunci kereta. tu la rahsianya :-)

mula2 korang agak dulu jarak kereta yang nak dari dinding rumah.
pastu tanda kan dengan satu garis ke atau tampal pita pelekat ke. terpulang..
pastikan masa masuk parking tu, korang agak2 selari ja garis tu dengan tombol kunci kereta..kira selamat la keta korang.

pesanan:
1- sentiasa pastikan keta dah free gear + tarik handbreak sbelom lepaskan clutch bagi kereta transmisi manual.
2- pastikan dah laraskan ke gear P + tarik handbreak sebelum lepaskan break bagi keta transmisi otomatik.

jangan ade kes yang tercium dinding rumah dah la.
simieY pernah kena sekali. calar sikit2 ja

Comments :

15 comments to “ cara parking kereta di rumah dengan selamat ”

911 said... on 

tak miss sasaran ke bro?.. tak berapa nak berani la pulak hahahaha..

simieY said... on 

terlebih terkurang sikit tu kira ok la sbb da setkan jarak selamat utk sebarang kemungkinan ;-)
pernah terlupa free gear skali..
terasa getaran keta cium dinding.hehee..

Lonecryer said... on 

bijak2.. hehe

Maxloon120 said... on 

Pakai garis kat dinding?? hahah memang bagus petua ini! XD XD

onniey84 said... on 

mak aii rapatnya...takut la kalau tercup cup cup..
kalau tak konfiden jgn buat..heheh
takut kes terlupa free gear..haa pompuan jgn buat okeh

Best Of Me 321 said... on 

woow sampai kena conteng dinding! :D

simieY® said... on 

Lonecryer,Maxloon120,onniey84 : jom cuba ;)
Best Of Me 321 : boleh menimbulkan riak kalu time nk parking tu jiran sbelah ada kat depan umah.huhuu..

meezwan said... on 

siap buat garis tuh..aku penah buat lagi rapat..kehkeh

fatihah said... on 

pening2...wtkn kt uma aku...huhu

faizulamin said... on 

bijok mu nih!
enjiniyer made in kuittho!

markyie said... on 

sumak...suko2 mung aku aja ore lamo doh

Budak Malu818 said... on 

cnang2,bro jerlah yg tolong parkingkan..haha..

BULLET said... on 

xleh la bro..xbest camtu...lagi selamat kalau letak kayu atau batu kat lantai...baru best...selamat sangat

a t t said... on 

anda!!
gile hebat la..
xberani nk buat~uhuu~

cobraeite said... on 

Salam.... boleh join dan berkongsi blog

Popular Posts

Blog List

 
simiey[dot]com

Blogger Template by Blogger Mbojo Share In Premium Wordpress Themes and Blogger Template | Host In Blogger.com