don't put your laptop inside the car

Subject: Does laptop detector exist?

Laptop detector does really exist. For those who have never heard of it, here are the pictures of the detector:

Even the wifi, bluetooth or the entire notebook is completely off, it can still be detected via radio frequency, so never leave your laptop, pda, handphone in the car coz PEOPLE KNOW.

These devices are not expensive, it costs less than RM50 for the thieves to start the "business".

From : Wan Ahmad Wazir Afandy




itu hari dah kuar cite pasal benda ni dalam 360 di tv3.
saja ja nk hangatkan balik.
sape2 yang ade laptop hati-hati ya.
husband kawan kawe baru ja hilang laptop, external hard disk,etc kat shopin complex.
kesian betul..







Comments :

5 comments to “ don't put your laptop inside the car ”

BULLET said... on 

nasib baik xde laptop lagi...dulu mase ade bullet mmg xtinggal dalam kete. g toilet pun bawak ooo

iela said... on 

mmg benda ni wujud dah lama..tapi tak ramai yang percaya.. skrg baru la diaorg nak percaya.. ehehe..

julietANNA said... on 

ohh wujud sebenarnya eh benda ni.
dulu igt lagi time duk hostel,smua kecoh warden ada phone detector.bila dia dtg dekat je mesti takut kne rampas phone.hihi.
rupanya dia pakai benda ni lah kot =.='

Putra Al-Maliki said... on 

jangan sesekali tinggalkan laptop dalam kereta walaupun selama 5 minit.. amat berbahaya.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

simieY said... on 

BULLET : kawe pun xde laptop.hehee..
iela : yup, kawe pun baru jatahu sbb tgk 360 itu hari :)
julietANNA : phone detector xpasti ade ke tak.hehee..
Putra Al-Maliki : dah amik banner kamu :)

Popular Posts

Blog List

 
simiey[dot]com

Blogger Template by Blogger Mbojo Share In Premium Wordpress Themes and Blogger Template | Host In Blogger.com